Kas mėgsta silkę, turbūt jau vien pavadinimas verčia kauptis seilėms... :) Daug keliauju po muges, parodas ir pastebėjau, jog kitų Lietuvos regionų žmonės Suvalkijos kraštą neretai sieja su sėmenų aliejumi. Ir turbūt ne be reikalo, nes dar senelių laikais linus augino ir aliejų spaudė tik Suvalkijoje, o į kitus miestus atkeliavo kaip lauktuvės. Tad dalinuosi savo receptu, kuris patiks tikrai kiekvienam, o ruošti vos 10 min.!


Gamybai reikės:

Gamybos laikas: 10 min.

Gaminame:

1. Pirmiausia išverdame bulves arba galima pasiruošti bulvių košę. Čia jau kaip kiekvienam skaniau.

2. Kol verda bulvės, pasiruošiame silkę. Susipjaustome griežinėliais svogūną, silkę ir užpilame linų sėmenų aliejų. (Rekomenduojame senovišką „karšto“ spaudimo aliejų. Jis yra tirštesnis ir kvapnesnis, tad labiau pasijus šio patiekalo aura).

3. Jeigu svarbu skonis, o ne išvaizda, tada viską sumaišome viename inde: silkę, svogūną ir aliejų – paprastai, kaip daug pasakytų “kaimiškai” :). Jeigu mėgstate estetiškai, tuomet silkę gabaliukais sudėkite į lėkštę eilute, užpilkite sėmenų aliejumi ir šalia silkės išdėliokime griežinėliais pjaustytą svogūną.

4. Šalia silkės dedame šaukštą grietinės, pomidorų ir karštas bulves. Taip pat rekomenduojame ant bulvių užbarstyti kanapinės druskos. Tai susipins aliejaus ir druskos kvapai, kurie tarpusavy ypatingai dera ir dar labiau kviečia ragauti!

5. SKANAUS!


Kanapinę druską ir linų sėmenų aliejų siunčiame Jums tiesiai į namus, užsakyti juos gali čia.