Meniu
Jūsų krepšelis

Dygminų aliejus

Dygminų aliejus

Dygminų aliejus: sveikatai naudinga kokybė

Visų pirma, ar žinote, kas tie dygminai? Iš tiesų tai nėra visiems pažįstamas augalas, todėl nenustebsime, jei šį žodį matote pirmą kartą. Vis tik nuoširdžiai kviečiame su juo susipažinti, nes dygminai (Carthamus) – vertinga kultūra. Tai astrinių šeimos vienmečiai augalai, užaugantys iki 1 metro aukščio bei žydintys ryškiais oranžiniais arba geltonais graižo formos žiedais. Lapai dygliuoti. Auginami arba natūraliai auga Viduržemio jūros regione, Egipte, Kaukaze, Kinijoje, Pietų Amerikoje. Jų galima pamatyti ir Lietuvoje, nors nėra itin dažni ir dažniau žinomi tik kaip ryškiaspalvėms puokštėms tinkamos gėlės. Dygminų sėklų sudėtyje yra aliejaus, kuris naudojamas farmacijoje, maisto, kosmetikos pramonėje. 

Šie augalai žinomi ir žmonių vartojami nuo seno. Iš jų sėklų spaudžiamas aliejus, išgaunamas pigmentas dažų gamybai, o senovės Egipte tai buvo viena iš žaliavų, naudotų mumifikacijos procese. Po aliejaus išgavimo likusios išspaudos tinkamos kaip pašaras gyvuliams. Dygminų žieduose yra daug pigmento kartamino. Jis vandeniui suteikia geltoną, o spiritui raudoną spalvą. Esate matę, kokie ryškūs budistų vienuolių drabužiai? Tokias spalvas jiems suteikia būtent kartaminas, kuriuo dažomi audiniai. Beje, kartaminas tinkamas ir maisto produktų dažymui, tai valgoma medžiaga.

Kokia dygminų sėklų aliejaus nauda sveikatai?

Produktas gali būti vartojamas tiek maistui, tiek kaip kosmetinė, odos priežiūros, masažinė priemonė, tinkama tiek riebiai, tiek sausai odai. Nuo seno dygminai buvo plačiai vartojami įvairių tautų liaudies medicinoje. Aliejuje daug:

  • vitamino E, kuris būtinas norint išvengti priešlaikinio senėjimo bei odos raukšlelių susidarymo; 
  • linolo (Omega-6) rūgšties, kuri skatina plaukų augimą; 
  • oleino (Omega-9) rūgšties, kuri padeda reguliuoti cholesterolio kiekį ir stiprina imunitetą;
  • kalio, fosforo ir geležies;
  • vitaminų B, K.

Dygminų aliejuje, lyginant su kitais, yra mažiausias kiekis prisotintųjų riebalų rūgščių.

Vartojant maistui:

  • padeda išlaikyti tinkamą cholesterolio pusiausvyrą organizme;
  • sumažina aterosklerozės, insulto ir kitų širdies ligų riziką;
  • subalansuoja cukraus kiekį kraujyje;
  • stabdo senėjimo procesus organizme;
  • turi kraują skystinančių savybių;
  • normalizuoja apetitą;
  • pasižymi švelniomis vidurius laisvinančiomis savybėmis;
  • apsaugo odą nuo saulės kaitros, gali pakeisti kremą nuo saulės;
  • gali sušvelninti PMS simptomus bei sureguliuoti menstruacinį ciklą;
  • turi medžiagų, kovojančių su laisvaisiais radikalais, todėl šiam produktui būdingos priešvėžinės savybės.

Vartojant išoriškai:

  • stangrina, drėkina odą;
  • padeda esant „rožei“ ar kuperozei;
  • tinka šąlančių galūnių įtrynimui, nes turi šildantį poveikį;
  • tinkamas skaudančių sąnarių trynimui;
  • padeda stabdyti plaukų slinkimą;
  • tinkamas dažnai raustančios ar ryškiais kapiliarais nusėtos veido odos priežiūrai, taip pat tamsuojantiems paakiams;
  • skatina odos ląstelių atsinaujinimą;
  • turi priešuždegiminių savybių;
  • galima naudoti kaip makiažo valiklį. 

Žinoma, tai nėra vaistas, kuriuo galite savarankiškai išsigydyti kokias nors ligas, o tik pagalbinė organizmą stiprinanti priemonė, jūsų sveikesnės mitybos elementas.

Kaip vartoti šį produktą?

Dygminų aliejus atsparus karščiui, todėl tinka ir kepimui, ir į salotas ar padažus, gali pakeisti šafraną. Su juo pagaminsite ypatingai skanų naminį majonezą, užmarinuosite mėsą ar žuvį. Jo skonis labai švelnus, beveik nejuntamas, taip pat nėra jokio specifinio neįprasto kvapo, todėl galite nebijoti, kad maistas taps kažkuo neįprastas. Jautresnius skonio receptorius turintieji gali pajusti lengvą riešutų poskonį. Jo vartojimas maistui yra toks pat, kaip ir jums įprasto aliejaus, kurį iki šiol naudojote savo virtuvėje.

Šis produktas tinkamas ir mišrios arba riebios, į aknę, paraudimus ar uždegimus linkusios odos priežiūrai. Jis gerai įsigeria, nesukuria riebaus sluoksnio ant odos, gali būti naudojamas masažams, taip pat sausų, pažeistų plaukų ar nagų priežiūrai. 

Kur pirkti dygminų aliejų?

Nepaisant visų gerųjų šio produkto savybių, jo kaina nėra itin didelė. Įsigyti jo galite mūsų elektroninėje parduotuvėje ar kitose prekybos vietose. Kartais žmones atbaido tas faktas, jog būtent dygminų aliejus nuo seno naudojamas dažų bei linoleumo gamyboje. Tai tiesa, tačiau tiesa ir ta, jog geros kokybės dygminų aliejus net lyginamas su ypač tyru alyvuogių aliejumi – būtent tokį mes jums ir siūlome.

Jei jus domina produktai, kurie gali tarnauti ir kaip natūralūs maisto papildai bei natūralios odos priežiūros priemonės, dygminų aliejus tikrai vertas vietos jūsų namuose. 

Dygminų sėklų aliejaus nauda mūsų organizmui:Padeda mažinti plaukų slinkimą;Padeda palaikyti odos elastingumą, stangrumą;Malšina sąnarių skausmą juos įmasažuojant;Turi šildančių savybių, todėl tinka šąlančioms galūnėms įtrinti;Padeda mažinti paakių patamsėjimus;Tinka odai, linkusiai į raudonį, išsip..
4.00€
Be PVM:3.31€
Dygminų sėklų aliejaus nauda mūsų organizmui:Padeda mažinti plaukų slinkimą;Padeda palaikyti odos elastingumą, stangrumą;Malšina sąnarių skausmą juos įmasažuojant;Turi šildančių savybių, todėl tinka šąlančioms galūnėms įtrinti;Padeda mažinti paakių patamsėjimus;Tinka odai, linkusiai į raudonį, išsip..
9.00€
Be PVM:7.44€
Rodoma nuo 1 iki 2 iš 2 (1 puslapių)
Ši svetainė naudoja slapukus, kad suteiktų geriausią naršymo patirtį.