Rapsų aliejus universalus ir unikalus augalinis aliejus, kuris puikiai pritaikomas maisto gamyboje. Jis tinka:
- ruošiant šaltuosius patiekalus, tokius kaip salotas, garnyrus, padažus, sriubas,
- KEPIMUI! Naudojant šį aliejų, jis neįsigeria į maistą ir įgauna auksinę spalvą.
Mūsų rapsų aliejus pasižymi švelniu skoniu bei kvapu. Tai vienintelis šalto spaudimo, nerafinuotas aliejus stabilus oksidacijos procesams, dėl šios priežasties jis atlaiko kepimo temperatūrą iki 240 laipsnių temperatūros. Tai aliejus, turintis savo „charakterį“!
Rapsų sėklos - viena iš 5 žaliavų, kurias auginame aliejaus spaudimui savame ūky. Jos turi kokybės atitikties dokumentus, ir atitinka Lietuvos Respublikoje galiojančių norminių dokumentų ir teisės aktų reikalavimus. Šalto spaudimo, nerafinuotas rapsų aliejus gaunamas mechaniniu būdu, be šildymo, savaiminiu nusodinimu, taip nepakeičiant jo prigimties.
Šios rūšies aliejus ypatingai apipintas mitais. Teigiama, jog rapsų aliejus yra genetiškai modifikuotas, tinka tik kuro gamybai, bet mes tai NEIGIAME ir kviečiame su juo susipažinti naujai. Maisto pramonei selekciniu būdu išvestos kelios rapsų sėklų veislės (Brassica napus L. Brassica campestris L. Brassica juncea L. Ir Brassica toumefortii Gouan L.), iš kurių yra spaudžiamas aliejus. Todėl jie ne tik, kad nedaro jokios žalos žmogaus organizmui, bet ir yra būtini. Tai bene vienintelis augalinis aliejus, kuriame gausu polinesočiųjų riebalų rūgščių, kurių mūsų organizmas nesugeba pagaminti, bet yra reikalingi kasdieniuose organizmo procesuose. Rapsų aliejuje gausu omega-3, vitaminų E, D, A.