Laukiate svečių ir svarstote, kaip juos nustebinti? Norite, kad vaikai valgytų daugiau daržovių? O gal tiesiog norite lengvo užkandžio vakarienei? Pasigaminkite patys lengvai ir greitai gardų humusą, kuris tikrai tiks skanauti kartu su morkomis, agurkų ar sūrio lazdelėmis, „duoniukais“.


Gamybai reikės:

  • 2 skardinės konservuotų avinžirnių. Galite virti ir patys, tuomet pasiruoškite apie 450 g.;
  • 3 skiltelės česnako;
  • 4 saulėje džiovinti pomidorai;
  • Nerafinuotas kanapių aliejus;
  • Petražolės;
  • Druska.




Gaminame:

1. Nupilkite nuo avinžirnių skystį.

2. Į maisto smulkintuvą su S peiliuku sudėkite visus ingredientus, įpilkite pora šaukštų kanapių aliejaus ir sumalkite iki vientisos konsistencijos. Kprocesas vyktų sklandžiau, galima šiek tiek įpilti vadens.

3. Patiekiant humusą, viduryje padarykite keletą griovelių, įpilkite kanapių aliejaus. Galite pagardinti kanapių sėklomis.

SKANAUS!


Avinžirnių humusas yra puikus sveikas užkandis, kuris puikiai tinka gardžiuotis kaip dipas su įvairiomis daržovėmis: morkomis, agurkais, paprikomis, salierais. Taip pat tai skani užtepėlė ją valgant su duoniukais, lazdelėmis ar kt.

 

Šį avinžirnių humuso su saulėje džiovintais pomidorais receptą paruošė specialiai „Suvalkijos aliejui“ Žalia, bet ne žolė. Ačiū Jums!

Kanapių aliejų spaudžiame ir siunčiame Jums tiesiai į namus kartu su kanapių sėklomis, užsakyti juos gali čia.