Margainio aliejus labai neutralaus skonio, tirštas, lengvas, šviesiai gelsvos spalvos ir turintis tik jam būdingą kvapą. Šį aliejų puikiai priderinsite tiek maisto ruošimo procesuose, tiek stiprinant savo organizmą.
Margainio aliejus patiekaluose puikiai dera:
- su košėmis,
- su salotomis,
- su silke,
- su bulvėmis,
- su žaliaisiais kokteiliais,
- su natūraliomis vaisių sultimis,
- padažų gardinimui
- garnyrų gardinimui.
Kam netinka? Netinka virimui ir kepimui, todėl šiam tikslui rekomenduojama rinktis iš kitų rūšių aliejų, tokių kaip rapsų ar saulėgrąžų aliejus.
Margainio aliejus puikiai tinka išoriniam odos drėkinimui, masažams ar grožio procedūroms pirtyje. Kaip žinia, pats margainis yra viena pagrindinių sudedamųjų dalių preparatuose, skirtuose kepenų valymui. Tai unikali priemonė iš gamtos, leidžianti mums lepinti savo organizmą natūraliais būdais. Šis augalas gan dažnai sutinkamas laukuose ar pievose, liaudiškai vadinamas „lakišiu“, „dagiu“ ar „lipuku“, ir net nepagalvojam, kad ši „piktžolė“ gali būti tokia naudinga! Jame gausu vitaminų A, D, E, K, F, mikroelementų – seleno, cinko, vario, jodo. Aliejuje gausu polinesočiųjų riebalų rūgščių, t.y. omega-6 ir omega-3.
Šis unikalus aliejus yra nerafinuotas, šalto spaudimo, spaudžiamas mūsų ūkyje nusodinant jį natūraliu būdu. Taip iš margainio paimame visas naudingas maistines medžiagas, mikroelementus. Pačios sėklos, iš kurių spaudžiamas margainio aliejus yra sertifikuotos iš ekologiškų Europos ūkių, tad mes garantuojame kokybišką produktą nuo pat sėklos!