Kanapinė druska itin patogioje stiklinėje pakuotėje tiesiai iš mūsų ūkio!
Švelnus skrudintų kanapių sėklų kvapas pasklinda vos atidarius indelį. O jos paragavus, abejingų nebelieka! Lengvą sūrumo skonį turinčio kanapių prieskonio receptas, atkeliavęs iš Žemaitijos krašto, nuo seno labiausiai naudojamas ir mėgstamas barstant jį ant karštų bulvių. Taip pat puikiai tinka ir su daugybe kitų patiekalų, tokių kaip silkė, lašiša, košės, salotos. Ji tinka visur, kur kur norisi švelnaus sūrumo!
- Atsargos: Sandėlyje
Kanapinė druska yra įtraukta į kulinarinį paveldą ir tikrai ne veltui. Jos receptas atkeliavęs iš žemaičių krašto ir Lietuvoje žinomas bei naudojamas jau šimtmečius. Tai puikus prieskonis, kur vos atidarius pakuotę, pasklinda lengvas skrudintų kanapių sėklų kvapas. Jos skonis švelniai sūrus ir žavintis kiekvieną, kuris jos paragauja.
Kanapinė druska yra pagaminta iš mūsų ūkyje sveikai užaugintų kanapių sėklų. Joje išlaikytos beveik visos gerosios savybės, būdingos šioms sėkloms, ypatingai omega-3 ir omega-6 rūgščių. Taip pat jose gausu vitamino E, magnio, kalio, fosforo, geležies, cinko bei B grupės vitaminų.
Jeigu vis dar svarstote kaip į virtuvę pakliuvusi kanapinė druska gali Jums pasitarnauti, rekomenduojame ją išbandyti:
- su karštomis bulvėmis;
- pabarsčius ant sumuštinių. Taip vaišinant svečius, pabarstytais šiuo prieskoniu, tikrai sulauksite pagyrų!
- derinant su silke, lašiša, avokadu, salotose, košėse, sriubose, marinuojant mėsą ar žuvį;
- užtepant sviestą ant juodos ir pabarsčius kanapių prieskoniu. Jeigu niekada nesate bandę, tai vienas seniausių būdų ja skanauti!
Iš tiesų, kanapinė druska tinka visur, kur tik jaučiate, jog norisi švelnaus sūrumo! Ją naudojant vietoje įprastos druskos, natrio suvartosite tikrai ženkliai mažiau. Skanaukite kiek tik geidžia Jūsų širdis!