
Šalto
spaudimo, nerafinuotas garstyčių aliejus 250ml. tamsiame stiklo buteliuke.
Vitaminų
gausos ir šildomųjų savybių turintis garstyčių aliejus yra spaudžiamas iš mūsų
pačių ūkyje auginamų garstyčių sėklų. Jeigu mėgsti aštrų skonį virtuvėje,
tuomet tikrai puikiai priderinsi jį gaminant įvairiausius patiekalus: salotas,
košes, azijietiškus patiekalus, marinuojant mėsą, žuvį, konservuojant ar
vakuojant!
- Atsargos: Išparduota
Garstyčių aliejus ir jo nauda organizmui:
- Gerina virškinimą;
- Padeda pasišalinti iš organizmo šlakams, toksinams, bei druskoms;
- Stabdo peršalimo ligų vystymąsi;
- Lengvina atsikosėjimą;
- Gydo grybelinius susirgimus;
- Stabdo uždegiminius procesus organizme;
- Padeda užgyti žaizdelėms;
- Stabdo žilų plaukų atsiradimą;
- Didina kraujo krešėjimą.
Garstyčių aliejaus laikymo sąlygos
Garstyčių aliejų rekomenduojama laikyti tamsioje, vėsioje, nuo saulės spindulių apsaugotoje vietoje.
Garstyčių aliejaus galiojimo terminas
Mūsų spaustą aliejų rekomenduojama sunaudoti:
- per 2 mėnesius laikant kambario temperatūroje;
- per 6 mėnesius laikant šaldytuve.
Garstyčių aliejaus vartojimas
Jeigu vartojate gryną garstyčių aliejų, rekomenduojama tai daryti rytais tuščiu skrandžiu, 15 min prieš pusryčius. Jį užgerti stikline drungno (apyvėsio) vandens.
Rekomenduojamos paros normos:
- 1-3 metų vaikams – 0.25 arbatinio šaukštelio;
- 3-6 metų vaikams – 0.5 arbatinio šaukštelio;
- 6-12 metų vaikams – 0.75 arbatinio šaukštelio;
- Suaugusiems – 1 arbatinis šaukštelis.
DĖMESIO! Garstyčių aliejus, dėl savo aštrumo gali sukelti paraudimą, lengvą perštėjimą, todėl geriausia šį aliejų naudoti maišant su kitu aliejumi.
PASTABA: informacija apie garstyčių sėklų aliejų yra grynai informacinio bei rekomendacinio pobūdžio. Prieš vartojimą gryno aliejaus, rekomenduojama pasikonsultuoti su savo šeimos gydytoju, atsižvelgiant į Jūsų ligas, galimas alergines reakcijas ir netoleravimą.