Kanapių baltymai, kuriais prekiaujama
suvalkijosaliejus.lt yra pagaminti iš pluoštinių kanapių, užaugintų mūsų ūkyje. Šis kanapių proteinas – tai tikras, natūralus baltymų
šaltinis! O kas natūralu, mūsų organizmas greitai virškina ir puikiai
įsisavina. Kanapių baltymai puikiai tinka vegetarams, veganams, žaliavalgiams,
sportuojantiems ir besilaikantiems dietos, norint mažinti svorį. Vartoti galima
tirpinant vandenyje, su sultimis, sveikaisiais kokteiliais ir netgi dedant į
kepinius, barstant ant salotų.
- Atsargos: Išparduota
Kanapių baltymai (proteinas) pagaminti iš mūsų ūkyje augintų pluoštinių kanapių. Tai natūralus baltymų šaltinis, pasižymintis lengvu riešutų skoniu. Jie puikiai tinka vegetarams, veganams, žaliavalgiams, sportuojantiems, metantiems svorį.
Šį augalinį proteiną mūsų organizmas įsisavina itin gerai, kadangi šio baltymo struktūra labai artima žmogaus, yra greitai virškinami.
Kanapių baltymai padeda:
- Sureguliuoti svorį;
- Augti ir vystytis visoms kūno dalims, ypač formuojant raumenis;
- Pagreitinti riebalų deginimo procesą;
- Padidinti baltymų įsisavinimą;
- Gerinti širdies veiklą;
- Išvalyti organizmą nuo užterštumo;
- Mažinti cukraus kiekį organizme;
- Stiprinti imuninę sistemą.
Kanapių baltymų vartojimas
Kanapių baltymai gali būti vartojami dedant į kokteilius, su sultimis, maišant ir brinkinant su vandeniu po sporto (taip greičiau atgaunamos jėgos, gerai ir sveikai formuojasi raumuo). Taip pat galima dėti į kepinius: pyragus, blynus, sausainius.
Rekomenduojama paros norma - 60 g. kanapių baltymų. Jeigu sportuojate ar nevartojate mėsos, šį kiekį galima didinti. Didinti paros normą rekomenduojama palaipsniui, kad organizmas nepatirtų šoko. Staigus padidinimas gali sukelti pilvo pūtimą ar viduriavimą.
Galiojimo terminas
Mūsų ūkio kanapių baltymus (proteiną) rekomenduojama sunaudoti:
- per 8 mėn. laikant šaldytuve;
- per 4 mėn. laikant tamsioje spintelėje.
Kaip gaunami miltelių pavidalo baltymai? Tai vienas dažniausiai užduodamų klausimų, į kurį atsakome paprastai. Pirmiausia, kanapių sėklos sumalamos į miltus, tada gaunami stambūs milteliai, kurie dar kartą sumalami į smulkesnes daleles. Gauti miltai išsijojami į kelių dydžių frakcijas, kurios centrifuguojamos dideliu greičiu ir taip atsiskiria didesnės dalelės nuo mažų. Pačios mažiausios frakcijos dalelės yra naudojamos kanapių baltymams (proteinui), nes jose daugiausiai susikaupę omega-3, omega–6, vitaminų, mineralų, skaidulų, chlorofilo, antioksidantų.
Kanapės – tai augalas, daugiausiai turintis chlorofilo. Dėl to aliejus, baltymai, kanapių arbata būna žalios spalvos.
Kaip atskirti geros kokybės kanapių baltymus (proteiną)? Labai paprasta! Tai matoma „plika“ akimi. Jeigu kanapių baltymai švieži ir pagaminti iš sveikai užaugintų sėklų, milteliai būna gražios, šviesiai žalios spalvos. Laikui bėgant jie oksiduojasi su šviesa ir pradeda įgauti rudą atspalvį. Dėl to kanapių baltymus rekomenduojama laikyti šaldytuve, taip juos ilgiau išlaikysite šviežesnius.