
Šalto spaudimo, nerafinuotas aguonų sėklų aliejus 100 ml. tamsiame stiklo buteliuke.
Šis aliejus puikiai tiks virtuvėje tiems, kam nepatinka itin ryškų skonį turintys pagardai. Jis švelnus, neutralaus aguonų skonio.
Puikiai tinka ne tik maisto gamybai, bet ir grožiui puoselėti, sveikatai stiprinti. Aguonų aliejus praturtintas vitaminais E, B1, B2, B6, folio rūgštimi, baltymais, geležini, cinku, kalciu, natriu, fosforo, angliavandeniais.
- Atsargos: Sandėlyje
Aguonų sėklų aliejaus nauda mūsų organizmui:
- Padeda sumažinti kosulį (ypač įsisenėjusį);
- Padeda malšinti dantų skausmą bei migreninį galvos skausmą;
- Padeda reguliuoti kraujospūdį;
- Padeda atsipalaiduoti, ypač naudojant masažo metu;
- Padeda gerinti miego kokybę;
- Suteikia daugiau energijos;
- Užkerta kelią opų atsiradimui;
- Neleidžia susidaryti kraujo krešuliams;
- Padeda naikinti karpas;
- Stabdo viduriavimą;
- Mažina akių ligų problemas;
- Padeda stiprinti kaulus ir dantis;
- Padeda daugintis baltiesiems kraujo kūneliams;
- Prevencinė priemonė prieš cukrinį diabetą;
- Ir kt.
Aguonų sėklų aliejaus laikymo sąlygos
Aguonų aliejų rekomenduojama laikyti šaldytuve, taip jis ilgiau išlaikys naudingąsias medžiagas, esančias jame.
Aguonų sėklų aliejaus galiojimo terminas
Mūsų spaustą aliejų rekomenduojama sunaudoti per 8 mėnesius nuo išspaudimo dienos.
Aguonų sėklų aliejaus vartojimas
Jeigu vartojate gryną aguonų aliejų organizmo stiprinimui, rekomenduojama tai daryti rytais tuščiu skrandžiu, 10-15 min prieš pusryčius. Jį užgerti stikline drungno (apyvėsio) vandens.
Rekomenduojama paros norma: 1-2 arbatiniai šaukšteliai
PASTABA: informacija apie aguonų sėklų aliejų yra grynai informacinio bei rekomendacinio pobūdžio. Prieš vartojimą gryno aliejaus, rekomenduojama pasikonsultuoti su savo šeimos gydytoju, atsižvelgiant į Jūsų ligas, galimas alergines reakcijas ir netoleravimą.