Vos atidarius pakuotę pasklinda švelnus
skrudintų kanapių sėklų kvapas!
Kanapinė druska savo lengvu sūrumu ir kvapu abejingų nepalieka. Iš
Žemaitijos krašto atkeliavęs šios druskos receptas nuo senų laikų labiausiai
naudojamas pabarstant karštas virtas bulves. Tačiau šis ypatingai turtingas
gerosiomis kanapių sėklų savybėmis prieskonis yra puikiai tinkantis su daugybe
patiekalų: su silke, lašiša, avokadu, košėms, salotomis gardinti, mėsos ar
žuvies marinavimui ir pan.
- Atsargos: Sandėlyje
Kanapinė druska yra įtraukta į kulinarinį paveldą ir tikrai ne veltui. Jos receptas atkeliavęs iš žemaičių krašto ir Lietuvoje žinomas bei naudojamas jau šimtmečius. Tai puikus prieskonis, kur vos atidarius pakuotę, pasklinda lengvas skrudintų kanapių sėklų kvapas. Jos skonis švelniai sūrus ir žavintis kiekvieną, kuris jos paragauja.
Kanapinė druska yra pagaminta iš mūsų ūkyje sveikai užaugintų kanapių sėklų. Joje išlaikytos beveik visos gerosios savybės, būdingos šioms sėkloms, ypatingai omega-3 ir omega-6 rūgščių. Taip pat jose gausu vitamino E, magnio, kalio, fosforo, geležies, cinko bei B grupės vitaminų.
Jeigu vis dar svarstote kaip į virtuvę pakliuvusi kanapinė druska gali Jums pasitarnauti, rekomenduojame ją išbandyti su karštomis bulvėmis, pabarstyti ant sumuštinių. Vaišinant svečius, pabarstytais šiuo prieskoniu, tikrai sulauksite pagyrų! Taip pat kanapinė druska puikiai dera su silke, lašiša, avokadu, salotose, košėse, sriubose, marinuojant mėsą ar žuvį. Jeigu niekada nesate bandę, vienas seniausių būdų ja skanauti – ant juodos duonos užtepti sviestą ir pabarstyti kanapių prieskoniu.
Iš tiesų, kanapinė druska tinka visur, kur tik jaučiate, jog norisi švelnaus sūrumo! Ją naudojant vietoje įprastos druskos, natrio suvartosite tikrai ženkliai mažiau. Skanaukite kiek tik geidžia Jūsų širdis!