Ar yra kas nemėgsta traškučių? Turbūt nesuklysiu sakant, kad NE! Rekomenduoju lengvą ir greitą būdą pasigaminti sveikus ir labai skanius lapinio kopūsto (kitaip dar Kale) traškučius. Juos tikrai pamėgs net vaikai, tad visa šeima galėsite smaguriauti sveikais traškučiais!


Gamybai reikės:

Gaminame:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C temperatūros.

2. Gerai nuplaukite ir nusausinkite kiekvieną lapinio kopūsto  lapą. Drėgmė gali pakenkti traškumui.

3. Koto šerdį išpjaukite ir gaminimui naudokite tik garbanotus lapelius.

4. Į didelį platų indą sudėkite paruoštą lapinį kopūstą, užpilkite kelis šaukštus tyro rapsų aliejaus, užberkite druskos. Rankomis įmasažuokite, įtrinkite kiekvieną garbanėlę.

5. Paskleiskite jas ant kepimo popieriaus ir kepkite orkaitėje iki 10 minučių. Labai svarbu neperkepti, nes ta riba labai plonytė. Užtenka, kad vos paruduotų. 

SKANAUS!


Šį lapinių traškučių receptą paruošė specialiai „Suvalkijos aliejui“ Žalia, bet ne žolė. Ačiū Jums!

Rapsų aliejų spaudžiame ir siunčiame Jums tiesiai į namus, užsakyti jį gali čia.